...

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Uzaktan Eğitim Sınav Yöntemleri Değişikliği
12/10/2022

YÖK Yürütme Kurulunun 14.09.2022 tarihli kararı gereğince, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Uzaktan öğretim programlarında yürütülen dersler ile örgün öğretim programlarında uzaktan öğretim yoluyla yürütülen derslere ilişkin tüm sınavlar yüz yüze gözetimli olarak yapılacaktır.

YÖK Uzaktan Eğitim ile ilgili Usül ve Esaslar'a ulaşmak için TIKLAYIN.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Ölçme değerlendirme
MADDE 12- (1) Uzaktan öğretim programlarında yürütülen dersler ile örgün öğretim
programlarında uzaktan öğretim yoluyla yürütülen derslere ilişkin ölçme değerlendirme faaliyetleri, yüz yüze gözetimli olarak, yükseköğretim kurumlarının senatolarınca onaylanan müfredat programı uyarınca belirlenen ölçme değerlendirme yöntemleri (ödev, proje, uygulama, yazılı, sözlü vb.) kullanılarak veya merkezi bir sınav şeklinde gerçekleştirilebilir. (Değişik; 18.08.2022 tarihli YÖK Genel Kurulu'nda verilen yetkiye dayanarak 14.09.2022 tarihli YÖK Yürütme Kurulu)

(2) Ara sınavlar, dönem sonu sınavları ile bütünleme sınavlarının yüz yüze gözetimli olarak yapılması esastır. Bu sınavların nerede ve ne şekilde yapılacağı ile temel olarak belirlenen sınavlara ek olarak sözlü sınav, performans, proje, tez ve portfolyo gibi ölçme değerlendirme yöntemlerinden hangilerinin uygulanacağına, öğretimi sürdüren ilgili birimin önerisi üzerine senato tarafından karar verilir. (Değişik; 18.08.2022 tarihli YÖK Genel Kurulu'nda verilen yetkiye dayanarak 14.09.2022 tarihli YÖK Yürütme Kurulu)

(3) Performans, proje, ödev, tez ve portfolyo gibi sürece yayılmış değerlendirmelerin genel başarıya etkisi, uzaktan öğretimde % 40'tan fazla olamaz. Uzaktan öğretim programları müfredatında yer alan derslere ilişkin ölçme değerlendirmeyle ilgili usuller, yeni kaydolan öğrenciler için tercih aşamasından önce ilan edilir. (Değişik; 18.08.2022 tarihli YÖK Genel Kurulu'nda verilen yetkiye dayanarak 14.09.2022 tarihli YÖK Yürütme Kurulu)