...

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Akademisyenler İçin Sınavda Dikkat Edilecek Hususlar ve Öneriler
13/06/2021

Sınav aktivitesinin kullanımı ile ilgili videolar https://egitimheryerde.nevsehir.edu.tr/akademisyen sayfasında yayınlanmış olup videoların izlenmesi sizlere fayda sağlayacaktır.

  • NEVÜ DERSLİK Sistemi içerisinde sınav aktivitesi oluşturulmasının son ana bırakılmaması önemlidir. Sınav aktivitesi oluşturulmadığında, gizli durumda olduğunda veya öğrenciye görünürlüğü konusunda zaman ayarı yapıldığında (belirli zaman aralığında öğrenciye görünme durumu) öğrenciler aktiviteyi Sınav Uygulaması içerisinde görememektedir. Sınav aktivitesi öğrenciler tarafından görülse bile başlama zamanından önce sınava giremezler. 
  • Üniversitemiz senetosunun 2021.16.103 sayılı kararı; sınavın yayında olduğu süre (sınav aktivitesinin başlangıç-bitiş zamanı arasındaki süre sınav süresinin en az 2 en fazla 3 katı; ödev-proje gibi etkinliklerde ise teslim tarihinin en fazla yıl sonu sınavlarının bitim tarihine kadar süre verilmesine karar verilmiştir. 
  • Sınav esnasında cevaplandırılan ve geçilen sorularda geriye dönüş yapma imkanı olmayacaktır. Bu özellik için gerekli ayarlamalar yapılmış olup akademisyenlerimizin sınav oluştururken yapacağı bir ayar yoktur.
  • Sınav esnasında öğretim elemanlarının sistemde çevrimiçi olup öğrencilerden gelecek mesaj ve sorunları takip ederek gerekli müdahaleleri (öğrenci sınav raporunun incelenmesi, tekrar sınava giriş hakkı verilmesi, vb.) yapması gerekmektedir. 
  • NEVÜ Derslik içerisinde “Mesajlar” bölümünde okunmamış mesajların sınav haftasından önce kontrol edilmesi, sınav esnasında size ulaşmak isteyen öğrencilerin mesajlarının atlanmaması açısından fayda sağlayacaktır. 
  • Sistemden tarafınıza gönderilen mesaj ve bildirimler aynı zamanda e-posta olarak da iletilmektedir. Aksaklıkların yaşanmaması için lütfen sistem içerisinde e-posta adresinizi kurumsal veya aktif kullandığınız e-posta adresiniz ile güncelleyiniz. (Sistem içerisinde Profilim → Hesap bölümünden güncelleme yapabilirsiniz.) 
  • Sınav esnasında öğrencilerin gerçekleştirdiği her işlem kaydedilmekte olup sınav aktivitesi raporunda ilgili kayıtlara ulaşılabilirsiniz. 
  • Açık uçlu sorularda öğrenciler sadece sınav esnasındaki metin alanına yazarak cevap verebilirler. Açık uçlu sorularda dosya yükleyerek cevap verme özelliği mevcut değildir. 
  • Ödev aktivitesi oluşturulurken “Yükleme Sayısı” öğrencinin ödevi yanlış yükleme/güncelleme ihtimali için yüklediği dosyayı kaç defa değiştirebileceğini ifade etmektedir. Ödev aktivitesinde öğrenci toplamda 1 adet dosya yükleyebilmektedir. Birden fazla dosya yükleyecek öğrencilerin dosyalarını Windows Gezgini, 7-Zip, Winzip, WinRAR gibi sıkıştırma programları ile .zip, .rar gibi uzantılı sıkıştırılmış tek dosya biçimine getirerek yüklemeleri gerekmektedir.

Sınavlar esnasında karşılaşılacak hukuki durumlar Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ile Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilecektir. Yönerge, Yönetmelikler ve Politikalar belgelerine ulaşmak için tıklayınız.

Pandemi dönemindeki uzaktan eğitim uygulaması ile ilgili teknik bilgilendirmeler https://egitimheryerde.nevsehir.edu.tr internet sitesinde yapılmaktadır.