...

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Uzaktan Eğitim Sürecinde Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
26/05/2020


Pandemi döneminde gerçekleştirilen uzaktan eğitim uygulamalarında elimizden geldiği kadar sizlere destek olmaya çalıştık. Gelen destek talepleri içerisinde sık karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini sizler için derledik.


Karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini inceleyebilirsiniz. Çözemediğiniz durumları nuzem.nevsehir.edu.tr/destek veya egitimheryerde.nevsehir.edu.tr/destek sayfasında bulunan bilgiler ile bize iletebilirsiniz.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

ŞİFREMİ UNUTTUM.

ŞİFRENİZİ SIFIRLAYIN: Sistem girişinde yer alan “Şifremi Umuttum” bağlantısını kullanarak e-posta adresinize gönderilen bağlantı ile şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

E-POSTA ADRESİNİZİ KONTROL EDİN: Daha önce e-posta adresinizi değiştirmediyseniz/destek talebiniz sonucunda güncellenmediyse, sistemde NEVÜ e-posta adresiniz kayıtlıdır. Bu adresinizin şifresini UBS içerisinde “E-Posta İşlemleri” bölümünden değiştirerek mail.nevsehir.edu.tr adresinden mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz. E-posta hesabınızın Gereksiz/Önemsiz/Spam/Junk klasörlerini de kontrol ediniz. Sorun devam ediyorsa nuzem.nevsehir.edu.tr/destek sayfasındaki bilgiler doğrultusunda sorunu bize iletebilirsiniz.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

KULLANICI BULUNAMADI HATASI VERİYOR.

GİRİŞ YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ SİSTEMİ KONTROL EDİN: Pandemi öncesi uzaktan eğitim ile verilen dersler uzak.nevsehir.edu.tr adresi üzerinden devam etmekte fakat pandemi döneminde ilk defa uzaktan eğitimle verilen dersler derslik.nevsehir.edu.tr adresi üzerinden yapılmaktadır. İnternet tarayıcınızın adres satırında yazan adresi kontrol edin.

GİRİŞ BİLGİLERİNDEN EMİN MİSİNİZ? : Girmeye çalıştığınız sistemden ve kullanıcı bilgilerinizin doğru olduğundan eminseniz durumu bize bildirin. nuzem.nevsehir.edu.tr/destek sayfasındaki bilgiler doğrultusunda sorunu bize iletebilirsiniz.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

FİNAL ÖDEVİMİ NASIL YÜKLEYECEĞİMİ BİLMİYORUM.

ÖDEVİ YÜKLEYECEĞİNİZ DERSE GİRİN: Dersin içerisinde Dönem Sonu Değerlendirmesi alanında oluşturulan ödev etkinliğinin üzerine tıklayın. Ödev ile ilgili bilgilendirmeyi okuduktan sonra Gönderi Ekle düğmesine tıklayarak ödevinizi yükleyebilirsiniz.

ÖDEVİN BOYUTUNU VE DOSYA TÜRÜNÜ KONTROL EDİN: İzin verilen dosya türleri ve boyutları kapsamında ödev yükleyebilirsiniz. Farklı durumlar için dersin öğretim elemanı ile iletişime geçmelisiniz.

ÖDEV YÜKLEME VİDEOSUNU İZLEYİN: nuzem.nevsehir.edu.tr/ogrenci sayfasında yayınlanan Öğrenci Ödev Yükleme videosunu izlemeniz bu konuda size fayda sağlayacaktır.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

DERSLİK İÇERİSİNDE ÖDEV ETKİNLİĞİ GÖRÜNMÜYOR.

DOĞRU ALANA BAKTIĞINIZDAN EMİN OLUN: Ödev etkinlikleri, dersin öğretim elemanı tarafından her ders içerisinde oluşturulan Dönem Sonu Değerlendirmesi alanına eklenmiş olmalıdır. Doğru derse ve ders içerisinde doğru alana baktığınızdan emin olun.

ÖĞRETİM ELEMANI İLE İLETİŞİM KURUN: Ödev etkinliğinin sisteminizde ilgili alanda görünmediğine eminseniz, dersin öğretim elemanına durumu iletin. Aynı dersi alan arkadaşlarınıza ödev etkinliğinin görünüp görünmediğini sorabilirsiniz.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

FİNAL ÖDEVİ SON TESLİM TARİHİ NE ZAMAN?

AKADEMİK TAKVİMİ İNCELEYİN: 12.05.2020 tarihinde ilan edilen Bahar Dönemi Sınav Usülleri’nde belirtildiği üzere final sınav tarihleri 13-28 Haziran 2020 olarak belirlenmiş olup, öğretim elemanları final ödevleri ile ilgili detayları NEVÜ Derslik Sisteminde ilgili dersin içerisinde belirtmiştir.

FİNAL SINAV (ÖDEV) TAKVİMİNİ İNCELEYİN: Final sınav tarihlerine kayıtlı olduğunuz akademik birimin/bölümün internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ödev teslim tarihleri ile ilgili durumlarda akademik biriminiz, akademik danışmanınız veya dersin öğretim elemanı ile iletişime geçebilirsiniz.